درب آسانسور
درب آسانسور
- درب تمام اتوماتیک آسانسور چیست و چگونه کار می کند؟
درب آسانسور از این نوع درب آسانسور هم برای درب کابین و هم برای درب طبقات استفاده می شود. همانطور که از نام آن پیداست این نوع درب به صورت خودکار باز و بسته می شود. بهترین درب آسانسور از دو نوع تلسکوپی و سنترال است. تفاوت این دو نوع درب در نحوه باز و بسته شدن آنها است. درب تلسکوپی از یک قسمت باز و بسته می شود اما درب سنترال از وسط باز می شود و سپس از کناره ها بسته می شود.
درب آسانسور از اجزای زیر تشکیل شده است:
1. کنتاکت
2. کفشک ها
3. سیل درب
4. لته ها
5. چهارچوب
مشخصات درب های آسانسور
درب آسانسور یکی از ویژگی های قیمت درب آسانسور این است که مکانیزمی در آن تعبیه شده است که زمانی که شما به طبقه مورد نظر می رسید نه تنها باعث باز و بسته شدن درب آسانسور کابین شده بلکه قفل درب طبقه را نیز درگیر کرده و باعث باز و بسته شدن آن می شود.
از مشخصات این درب آسانسور می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- دارای عایق صدا است و صداهای منتشر شده از چاه آسانسوردر کابین قابل شنیدن نیست.
- در ساخت آن از لوله های بلبرینگی استفاده شده است.
- درب های چپ و راست کاملاً مشابه هم هستند.
- در ساخت آن از لته های توپر فومی استفاده شده است.
- ظاهر این درب آسانسور بسیار زیبا و شکیل است.
عیب یابی درب آسانسور
درب آسانسور اگر در زمان مناسب سرویس و تعمیر نشوند دارای عیب ها و مشکلاتی می شوند. عیب یابی در آسانسور را باید به افراد متخصص در این زمینه بسپارید. گاهی اوقات در هنگام توقف ممکن است درب اتوماتیک آسانسور باز نشود. این اتفاق می تواند سه دلیل متفاوت داشته باشد. امکان دارد سیم های C و COM دچار مشکل شده باشند یا موتور موجود بر روی درب اتوماتیک ضعیف شده باشد یا اینکه لته های درب کابین بر روی ریل چسبیده باشند.
گاهی اوقات درب کابین به طور کامل باز نمی شود که این امر به دلیل تنظیم نبودن زمان باز شدن درب های آسانسور است. برای رفع این مشکل می توانید به قسمت Time Setting وارد شوید و تایم Door Open Time را به اندازه دلخواه تنظیم کنید.
یکی دیگر از عیب های شایع در قیمت درب آسانسور این است که با تأخیر بسته می شوند. دلیل به وجود آمدن این امر اشکال در سیم کشی مدار ایمنی است. برای رفع این مشکل می توانید دوشاخ درب اتوماتیک کابین آسانسور را چک کنید.
- درب نیمه اتوماتیک
این نوع درب نیمه اتوماتیک آسانسور به وسیله نیروی مکانیکی که توسط مسافر وارد می شود باز و بسته می شود. از درب نیمه اتوماتیک که به صورت لولایی است بیشتر برای درب طبقات استفاده می شود و برای درب کابین بیشتر از نوع درب تمام اتوماتیک آسانسور استفاده می شود.
تقسیم بندی درب آسانسور براساس باز و بسته شدن
نوع دیگر تقسیم بندی درب اتوماتیک آسانسور براساس نوع باز و بسته شدن آن صورت می گیرد. به طور کلی درب آسانسور را براساس باز و بسته شدن به ۴ دسته تقسیم بندی می کنند.
درب آسانسور دیارا از قدیمی ترین نوع درب آسانسور است. از این درب بیشتر در آسانسورهای با فضای محدود ( بیشتر برای آسانسورهای با عرض ۸۰، ۷۰ و ۹۰ سانتی متر) استفاده می شود. از اجزای این درب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنتاکت
- دیکتاتور
- لولا
- دستگیره
- لته
- چهارچوب
درب عمودی
از این درب آسانسور بیشتر برای آسانسورهای باربری استفاده می کنند. این درب به صورت عمودی از پایین به سمت بالا و برای بسته شدن از بالا به سمت پایین جمع می شود. برای باز و بسته شدن این نوع درب می توان هم از نیروی مکانیکی و هم از نیروی الکترومکانیکی استفاده کرد.
درب کپسولی
این نوع درب آسانسور به صورت یک طرفه باز و بسته می شود. این درب ها نسبت به درب های لولایی سریع تر باز و بسته می شوند.
درب سنترال
این درب آسانسور از دو لنگه مجزا تشکیل شده اند که در هنگام بسته شدن به صورت مماس در کنار هم قرار می گیرند و در زمان بازشدن دو لنگه از هم باز شده و به دو طرف می روند و درب از وسط باز می شود.
سرویس انواع درب آسانسور سخت است!
بیشترین میزان کارکرد در آسانسور متعلق به درب آسانسور است به همین دلیل بیشترین میزان خرابی نیز متعلق به درب آسانسور است. سرویس کردن درب آسانسور دارای اهمیت زیادی است.
سرویس آسانسور شامل موارد زیر است:
- بازدید از کفشک های زیر درب و سرویس کردن آن
- بازدید از نحوه کارکرد مکانسیم سر درب ها و مطمئن بودن از کارکرد هماهنگ درب کابین
- بازدید از عملکرد قفل درب آسانسور و اطمینان از کارکرد صحیح آن
- بررسی و نحوه بسته شدن درب و مطمئن شدن از عدم وجود صدا در هنگام باز و بسته شدن درب و حرکت روان آن
- در هنگام سرویس آسانسور فنر درب را تنظیم کنید.
مزیت های استفاده از دربهای اتوماتیک آسانسور
درب آسانسور دارای مزایای بسیاری میباشد. بعد از آشنایی کلی با انواع درب آسانسور که می توان برای آسانسور ساختمان های مختلف از آن ها استفاده کرد، می توان به برخی مزیت های کاربرد درب اتوماتیک برای آسانسور نیز اشاره کرد. استفاده از درب های اتوماتیک آسانسور در سازه های مدرن تر موجب افزایش کارایی و امنیت آسانسور ها شده است. این درب ها سرعت بسیار بالا تری دارند و سر و صدای آن ها در زمان جا به جایی افراد در کابین آسانسور بین طبقات، بسیار کم است.
از طرفی استفاده از این درب ها به نسبت راحت تر است. زیبایی و مدرن بودن از دیگر مزیت های دربهای آسانسور است. افزایش امنیت و بهبود کاربری درب هایی که از نوع اتوماتیک هستند هم از دیگر مزیت های قابل توجه درب های اتوماتیک است.
معایب درب های اتوماتیک آسانسور
درب آسانسور دارای معایبی نیز میباشد و در کنار مزیت های ذکر شده برای استفاده از درب آسانسور این درب ها در مواردی مشکلاتی نیز دارند. خصوصا اگر در زمان انتخاب و خرید آن ها به اصول ایمنی، نوع ساختمان و میزان فضا و تردد آن توجه نشود. از طرفی اگر نصب و راه اندازی درب های اتوماتیک به درستی انجام نشود، به هم خوردن تنظیمات این درب ها یا بروز برخی نقص های فنی در این درب ها کار را برای ساکنین مشکل می کند.
برای انتخاب اندازه درب آسانسور باید دقت زیادی به خرج داد، چرا که استفاده از درب های نامناسب و بی کیفیت می تواند علاوه بر هدر دادن هزینه، امنیت ساکنین را هم به خطر بیاندازد. مشکلاتی نظیر از کار افتادن چشمی آسانسور یا به خوردن تنظیمات از جمله معایب درب های اتوماتیک است.
نصب و راه اندازی این درب آسانسور ها نیز به مهارت بسیار بیشتری نیاز دارد و کوچک ترین خطایی می تواند مشکلات عمده ای را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل برای انتخاب، نصب، راه اندازی و تعمیر دربهای اتوماتیک آسانسور حتما از مراکز تخصصی مانند مرکز سخت افزار ایران کمک بگیرید تا از بروز مشکلات جبران ناپذیر جلوگیری کنید.
قیمت درب آسانسور
باید در نظر داشت که:
قیمت روز درب آسانسور وارداتی به دلیل بهره گیری از فناوری و تکنولوژی بسیار پیشرفته، استفاده از مواد مرغوب و با کیفیت بالا مطمئنا از قیمت روز درب آسانسورهای تولید داخلی همواره بیشتر می باشد.
علاوه بر درب های آسانسور که باید دارای کیفیت بالایی باشند، دیگر قطعات بکار گرفته در صنعت آسانسور نیز باید دارای استاندارد باشند.
عوامل موثر بر قیمت درب آسانسور
قیمت درب آسانسور با توجه به سایز درب های آسانسور که از پر فروش ترین سایز درب ها میتوان به سه سایز 70 و 80 و 90 اشاره کرد متفاوت است. و از عوامل موثر دیگر بر قیمت درب آسانسور میتوان به برند درب و نوع درب های آسانسور اشاره کرد که قیمت درب های آسانسور تمام اتوماتیک نسبت به درب های نیمه اتوماتیک گران تر است.
دربهای طبقات مشهودترین بخش بیرونی آسانسور میباشند و علاوه بر ایمنی، جنبهی زیبایی نیز دارند. به همین منظور در طراحی آنها از مواد مختلف از جمله آهن، استیل، شیشه ای و... در رنگها و طرحهای مختلف استفاده میگردد تا با معماری بنا هماهنگ گردند.
ارتفاع درب طبقات معمولا ۱۹۵ سانتیمتر است. نمونه درب آسانسور حتما باید دارای شیشه جهت نمایش حضور کابین در طبقه باشند. در انتخاب و طراحی درب کابین توجه به حداقل زمان باز و بسته شدن و عرض مناسب بسیار ضروری میباشد. در طراحی آسانسور با توجه به معماری بنا میتوان برای کابین یک درب یا دو درب(مجاور یا متقابل) در نظر گرفت. قبل از خرید لوازم آسانسور میتوانید از پشتیبانی فنی کلمان مشاوره تخصصی دریافت کنید.
به درب هایی که در یک راستا باز و بسته می شوند (چپ یا راست) و با داشتن مکانیزم(که در اصطلاح کمان درب باز کن و متعلقات درب لولائی ) را باز می کند درب کابین نیمه اتوماتیک می گویند (به دلیل آنکه این مکانیزم فقط قفل درب طبقه لولائی را باز می کند و باید درب طبقه آسانسور را با دست باز شود نیمه اتوماتیک می نامند). و مکانیزم بازشدن آن به سه دسته تقسیم بندی می شوند؛ چپ باز شو ؛راست بازشو،مرکز بازشو (سنترال)
*برای دیدن درب آسانسور کلیک نمایید
https://diaragroup.com/news/automatic-elevator-door
تلفن تماس:
09128508137
02146839105-6
سایت:
https://www.diaragroup.com/
درب آسانسور
بهترین درب آسانسور
قیمت درب آسانسور
درب آسانسور قیمت
نمونه درب آسانسور
اندازه درب آسانسور
انواع درب آسانسور
درب آسانسور در ایران